Już na kilka dni przed zakończeniem roku szkolnego 2015/16 w naszym ośrodku trwały wielkie przygotowania do uroczystości. Panie w kuchni z chętnymi wychowankami przygotowywały nam pyszności i smakowitości, siostry z dziewczętami oprawę Eucharystii a Ksiądz Dyrektor i wychowawcy - dyplomy i nagrody. Wreszcie 23 czerwca o godzinie 17.00 zaczęło się! Najpierw była Uroczysta Msza Święta w kaplicy ośrodka, w której uczestniczyli Dyrekcja, Wychowawcy, Pracownicy oraz wychowanki z rodzicami i opiekunami. Po Eucharystii Ksiądz Dyrektor wszystkim pięknie podziękował za trud i zaangażowanie, wręczył dyplomy i nagrody oraz pożegnał odchodzącą w tym roku szkolnym Irminę czyli naszą jedyną w swoim rodzaju i niepowtarzalną Miśkę. Następnie uroczystość przeniosła się do ogrodu SOW, gdzie już czekało na nas pyszne grilowanie, apetyczne przystawki i sałatki. Po zaspokojeniu naszych apetytów Ksiądz Dyrektor wręczył dyplom Panu Kaziowi, odchodzącemu na emeryturę oraz prezenty imieninowe majowym, czerwcowym i wakacyjnym solenizantkom. Następnie rozerwaliśmy wór z nagrodami za udział w konkursach Nieprzetertego Szlaku i uczestniczki otrzymały kolejne nagrody. Potem znowu zasiedliśmy do stołów na ciasta, owoce i lody i wspólnie świętowaliśmy aż do samego wieczora. Następnego dnia odbyło się pożegnanie w szkołach, wręczenie świadectw i ... wyjazd na wakacje. Wszystkim życzymy udanego odpoczynku :)