2016.12.19
WIGILIA 2016

Od kilku dni w naszym Ośrodku zapanowała przedświąteczna atmosfera. Sprzątałyśmy, gotowałyśmy, piekłyśmy, ubierałyśmy choinki, przygotowywałyśmy stroje i dekoracje oraz ćwiczyłyśmy jasełkowe przedstawienie. Wreszcie nadszedł Dzień Ośrodkowej Wigilii. Pięknie nakryłyśmy stoły i odświętnie się ubrałyśmy, tak aby o godzinie 17.00 być gotowym na naszą uroczystość, w której wzięli udział pracownicy i wychowanki SOW. Przedstawienie jasełkowe pięknie się udało, później wysłuchaliśmy Słowa Bożego, podzieliliśmy się opłatkiem, złożyliśmy życzenia i wreszcie zasiedliśmy do stołów nakrytych pysznymi tradycyjnymi wigilijnymi potrawami, których było ponad 12. Długi czas cieszyliśmy się swoim towarzystwem, kolędowaliśmy i obdarowywaliśmy prezentami. Dziewczęta były tak podekscytowane, że do późnej nocy nie mogły usnąć. Nasza Wigilia była wspaniała ale teraz już czekamy na tę prawdziwą, którą spędzimy w domach rodzinnych 24 grudnia. Wszystkim życzymy Radosnych i Spokojnych Świąt!