2015.04.23
Aktualności
MOC WARZYW I OWOCÓW.

Warzywa i owoce zalicza się do produktów o wysokiej wartości odżywczej. Codzienne ich spożywanie zmniejsza ryzyko choroby wieńcowej, zawału serca oraz nowotworów. W kwietniu zachęcamy każdego do spożywania w większych ilościach marchwi i jabłek.

Marchewka to zdrowa i niewymagająca przekąska. Można ją tanio kupić i zabrać  w każde miejsce. Jest sycąca, zdrowa, poprawia odporność. To doskonałe źródło witamin: B1, B2, PP, K oraz beta-karotenu.        

Jabłka również można spożywać przez cały rok. Z punktu widzenia naszego zdrowia jabłka są nieocenione: np. skutecznie walczą z cholesterolem, są eliksirem młodości, pomagają schudnąć, wspierają układ odporności, poprawiają urodę, nie wywołują alergii, odżywiają mózg, dbają o nasze zęby, wybornie smakują

Z jabłek i marchewki można przyrządzić wiele smacznych potraw.  

W dniu 23.04.2015r. z okazji Dnia Warzywa i Owocu degustowano między innymi: spaghetti marchewkowe, jabłka z serkiem maskarpone, szarlotkę bezglutenową, ciasto marchewkowe, surówkę z marchwi i jabłek, soki z marchwi, jabłek. 



 [1]
 [2]
 [3]
 [4]
 [5]
 [6]